drumcirkels.nl / logo

Drumaanbod sjamanistische healingdrum

We hebben verschillende Drums die wachten op hun hoeder, maar voor hoeders die een bepaalde sjamanistische healingdrum willen, kunnen we die geboren laten worden. 

drumcirkels.nl | sjamanistische healingdrum | yurt

We hebben verschillende Drums die wachten op hun hoeder, maar voor hoeders die een bepaalde sjamanistische healingdrum willen, kunnen we die geboren laten worden. 

In de sjamanistische healingdrums die Singing Drum geboren laat worden, soms door een droom, soms een gevoel, zit veel: niet alleen de krachten en levenservaring van het individuele dier waarvan de huid gebruikt wordt, ook de krachten van de familie. Het hout van de boom geeft ook zijn eigenschappen aan Drum. In het handvat wordt vaak een edelsteen verwerkt, of een krachtsteen gemaakt om de intentie van de drummer te versterken.
 
Vooraf wordt het dier en de boom ceremonieel bedankt en alles wordt gereinigd met flowerwater en Salie.
 
Daarnaast zit in iedere sjamanistische healingdrum de energie van Singing Drum en van Vajrapani,  de geboorteboeddha van Singing Drum. Tijdens het bouwen wordt zijn mantra ‘Om benza pani hung’  gereciteerd en daarmee wordt die energie toegevoegd aan de Drum. Hierdoor helpt de sjamanistische healingdrum de drummer en anderen blokkades op te ruimen zodat groei en heling plaats kunnen vinden en wordt het karma verbeterd. 
 

We maken healingdrums van verschillende huiden, verschillende frames en verschillende centrums. 

Hieronder of op facebook kan je het huidige aanbod  bekijken: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086838233209

Als je een verbinding voelt met een van deze Drums ben je van ❤️e welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent.

 

Een sjamanistische healingdrum op bestelling

Heeft Drum je geroepen en wil je er een helemaal voor jou gepersonaliseerd? We hebben veel keus in huiden, frames en centrums. We maken Drum helemaal op maat voor jou.

Wil je alle mogelijkheden bespreken? Kom langs in de Yurt of neem contact met ons op.

drumcirkels.nl | sjamanistische healingdrum

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

koe, wilg en groene opaal

Vandaag geboren, een kleine Drum van koe. Op een 35cm frame van wilg, met groene opaal in koe in het centrum. Ondanks de kleine maat een midden tot lage toon en frequentie. Een fijne en krachtige reisdrum. Omdat er dubbel koe in verwerkt is komen die eigenschappen sterk naar voren, dat merkte ik al tijdens het geboorteproces. Een fijne combinatie van dier, hout, steen en kleuren!

Inhoud accordeon

Koe draagt zorg voor de geestelijke behoeften. Verzorgend, moeder, overvloed, gegrond, rijkdom. De vruchtbaarheidscycli van de maan; moeder en/of vaderschap, banden met vorige levens, genieten van het leven, betrouwbaarheid en grootmoedigheid. Koe leert je om met open hart te geven en te ontvangen. De koe is het oersymbool van de Grote Moeder. Tegelijk hemels en aards symbool: hemels, omdat haar horens een halve maan vormen: symbool van vruchtbaarheid; bovendien wijzen de oude Sumeriërs erop hoe de kleur van de koeienmelk lijkt op die van het maanlicht! Aards, omdat zij door haar voedende kracht lijkt op moeder aarde. Door haar kalme aanwezigheid ook symbool van rust en vrede. Zoals bekend is de koe in de wereld van het Hindoeïsme een heilig dier. Er mag haar niets in de weg gelegd worden. Ze is symbool van vruchtbaarheid en vervulling van alle vormen van honger, dus ook van alle wensen en verlangens.

De Wilg is een hele emotionele boom. Ze is heel sierlijk en hecht veel belang aan een harmonisch contact. Ze weet de schoonheid van een ander heel erg te waarderen. Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt. Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder! Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen. Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht. Chakra’s: 1e,2e,3e,5e,7e

Groene Opaal: naast de krachten die iedere Opaalsoort bezit kent deze groene variant een wel heel bijzondere werking: het laat contact leggen met deva’s en natuurwezens. Het geeft bescherming van de geest en brengt verschillende incarnaties van dezelfde geest in contact. Adem in de steen en je bewustzijn en derde oog worden automatisch geopend. De steen geeft een zacht voedend schild waardoor natuurwezens zich veilig en beschermd voelen in het contact met ons. De mooiste meditaties en contacten zijn mogelijk met deze bijzondere edelsteen. De steen brengt rust, harmonie en liefde. Verder is het zo dat Groene Opaal ook enorm goed haar werk doet voor planten en simpelweg de gehele leefomgeving. Het nodigt goedaardige natuurwezens uit om zich in de omgeving op te houden. Planten groeien en bloeien in al hun pracht en het huis wordt een zachte, prettige omgeving. Een hulpmiddel in moeilijke tijden en een goede steen voor astrale reizen. Chakra’s: 1e, 4e en 7e

Groen is de dominerende kleur in de natuur en staat symbool voor een nieuw begin, evenwicht, gezondheid, harmonie, het leven, vruchtbaarheid, hoop, kalmte, geluk, betrouwbaarheid, bezinning, groei & ontwikkeling. Eveneens wordt groen geassocieerd met geld, voorspoed & welvaart (en als keerzijde afgunst & jaloezie). Het is een kleur met een ontspannende en rustgevende werking. Het weerspiegelt de verbinding tussen aarde (onderste drie Chakra’s) en geest (bovenste drie Chakra’s).

Bruin symboliseert betrouwbaarheid, stabiliteit en echtheid. Het wordt geassocieerd met aarde. Net als de kleur groen is bruin een oerkleur. De kleur die het meest in de natuur voorkomt, de kleur staat voor degelijkheid, herfst en aarde. Deze kleur staat er ook voor om je te gronden, zogezegd je wortels. Bruin is de kleur van de aarde waarop de mens zijn leven vormgeeft.

Goud staat wereldwijd bekend als de kleur van rijkdom en overvloed. Het vertegenwoordigt luxe en duidt op welvaart. Het is ook een kleur die vaak geassocieerd wordt met de goddelijke en spirituele wereld. In veel culturen wordt goud geassocieerd met goden en heiligen. In oude tijden werd het beschouwd als een heilig metaal en werd het gebruikt in rituelen en ceremonies. Goud is ook belangrijk in spirituele gemeenschappen vanwege de associatie met de zon, de levenskracht en onsterfelijkheid. In veel religies en filosofieën wordt goud beschouwd als een symbool van goddelijkheid en verlichting.

In de medicijndrums die ik geboren mag laten worden zit veel: de krachten en levenservaring van het individuele dier en de familie, en ook de eigenschappen van de boom. In het handvat verwerk ik vaak een edelsteen, of een krachtsteen gemaakt om de intentie van de drummer te versterken. Ik dank dier en boom ceremonieel voor ik begin en reinig alles met Floridawater en Salie. Daarnaast zit in iedere drum mijn energie en de energie van Vajrapani, mijn geboorteboeddha. Ik reciteer zijn mantra ‘Om benza pani hung’ tijdens het bouwen en voeg die energie toe. Hierdoor helpen de drums jezelf en anderen te helen en verbeteren je karma. Ze helpen je blokkades op te ruimen zodat groei en heling plaats kunnen vinden. Omdat ik geboorte geef aan helende drums en heling komt na ‘pijn’, voeg ik dat ook toe; dat transformeert naar helende kracht. Het spannen van de drums, is als het weven van een web en de steen is als de spin. Als je die vast hebt en je laat Drum zingen, kun je je verbinden met wat jij wilt; jij zit in het web en hoeft alleen maar te ontvangen.

Als je een verbinding voelt met deze, of een andere Drum ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. 

Ik dank de Voorouders en Spirits, Zwaan, Sita, Dancing Tree en Vajrapani.

Singing Drum

Om benza pani hung

Aho!

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

hert, koe, es en groene opaal

Vandaag is mijn eerste Drum van hert geboren. Ik had er al wel een aantal als reparatiedrum geholpen, maar had het geboorteproces nog niet doorlopen. Wat een Drum! Hert liet me het bos zien, de grond, de aarde en de zon en om het compleet te maken regende het tijdens het bouwen. Bijna was Drum klaar, maar toen ik even ging liggen, zag ik Drum met een andere opspanning. Dus, alles weer uit elkaar en zie hier wat ik zag. Een fijne, zachte en krachtige Drum met een (h)eerlijk geluid; het deed me een beetje denken aan de kangoeroedrum. Hert is gespannen op een 45cm frame van es, met groene opaal in koe in het centrum.

Inhoud accordeon

Een hert staat voor innerlijke vrede, rust, zachtheid, intuïtie, gracieuze actie, trots en zelfbewustzijn. Omdat het gewei van een hert zich jaarlijks vernieuwt, staat het hert ook voor zelfvernieuwing en transformatie. Ze hebben een sterke spirituele verbinding, omdat ze zich bewust zijn van subtiele energieën die overal om hen heen plaatsvinden. Ze kunnen ook je diepere connecties met je naaste familie en vrienden vertegenwoordigen, waardoor onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid en gemeenschap op de voorgrond komen.  Een hert heeft een zeer unieke energetische combinatie van lucht en aarde, die zowel aardende energie als inspirerende kosmische energie met zich meebrengt, waar ze ook gaan. Wij als mensen laten beide soorten energieën door onze energetische systemen lopen, waardoor we consistent op één lijn blijven met onze plaats hier op aarde, en hoe deze overeenkomt met onze hemelse afstemmingen. Boeddhisten herinneren zich hoe de Boeddha zijn verlossingsleer voor het eerst uiteenzette in het hertenpark te Benares, en aldus het rad van wedergeboorten in gang zette. Vandaar dat er vaak herten staan afgebeeld aan weerszijden van het rad der wedergeboorten; zo werden ze zinnebeeld van meditatie, zachtmoedigheid en goedheid.

Koe draagt zorg voor de geestelijke behoeften. Verzorgend, moeder, overvloed, gegrond, rijkdom. De vruchtbaarheidscycli van de maan; moeder en/of vaderschap, banden met vorige levens, genieten van het leven, betrouwbaarheid en grootmoedigheid. Koe leert je om met open hart te geven en te ontvangen. De koe is het oersymbool van de Grote Moeder. Tegelijk hemels en aards symbool: hemels, omdat haar horens een halve maan vormen: symbool van vruchtbaarheid; bovendien wijzen de oude Sumeriërs erop hoe de kleur van de koeienmelk lijkt op die van het maanlicht! Aards, omdat zij door haar voedende kracht lijkt op moeder aarde. Door haar kalme aanwezigheid ook symbool van rust en vrede. Zoals bekend is de koe in de wereld van het Hindoeïsme een heilig dier. Er mag haar niets in de weg gelegd worden. Ze is symbool van vruchtbaarheid en vervulling van alle vormen van honger, dus ook van alle wensen en verlangens.

De Es is een grote en sterke boom. De Es is een boom waar je niet makkelijk contact mee krijgt, je zal er veel moeite voor moeten doen. Je moet respect hebben voor het feit dat hij veel ervaring heeft, voor zijn levenswijsheid, en dat je respect hebt voor zijn goede raad en advies. Hou er rekening mee dat als je eenmaal de aandacht krijgt van een Es en er communicatie tot stand is gekomen, deze dan ook onvoorwaardelijk is. Er is op dat moment dan ook geen ruimte voor de mening of invloed van derden. Hij is er dan alleen nog maar voor jou, en je zult alle aandacht op hem moeten richten. Hij is bereid zich voor je op te offeren en hij zal je steunen door dik en dun. De Es is behalve een wijze en intelligente , ook een lieve en goedige boom. Volgens de Noorse mythologie is de Es de heiligste boom der bomen. Hij wordt daar Yggdrasil genoemd, de levensboom. De Romeinen wijdden de Es aan Mars, de god van de oorlog . Ze maakten van het harde Essenhout speren om mee te vechten. Essenhout zou een magische kracht bezitten, toverstaven voor druïden waren van dit hout gemaakt en een amulet van Essenhout bezat een bijzondere beschermende werking tegen vervloekingen en kwade bedoelingen van heksen. Heksen gebruikten het Essenhout om hun bezemsteel van te maken. Individualist, ambitie, intellect, melancholie, heden en verleden, leven, historie, respect, traditie, genezing, bescherming, trots, overwinning, snelheid, controle, wijsheid, wedergeboorte. Chakra’s: 1e,2e,5e,6e,7e

Groene Opaal: Naast de krachten die iedere Opaalsoort bezit kent deze groene variant een wel heel bijzondere werking: het laat contact leggen met deva’s en natuurwezens. Het geeft bescherming van de geest en brengt verschillende incarnaties van dezelfde geest in contact. Adem in de steen en je bewustzijn en derde oog worden automatisch geopend. De steen geeft een zacht voedend schild waardoor natuurwezens zich veilig en beschermd voelen in het contact met ons. De mooiste meditaties en contacten zijn mogelijk met deze bijzondere edelsteen. De steen brengt rust, harmonie en liefde. Verder is het zo dat Groene Opaal ook enorm goed haar werk doet voor planten en simpelweg de gehele leefomgeving. Het nodigt goedaardige natuurwezens uit om zich in de omgeving op te houden. Planten groeien en bloeien in al hun pracht en het huis wordt een zachte, prettige omgeving. Een hulpmiddel in moeilijke tijden en een goede steen voor astrale reizen. chakra’s: 1e, 4e en 7e

Groen is de dominerende kleur in de natuur en staat symbool voor een nieuw begin, evenwicht, gezondheid, harmonie, het leven, vruchtbaarheid, hoop, kalmte, geluk, betrouwbaarheid, bezinning, groei & ontwikkeling. Eveneens wordt groen geassocieerd met geld, voorspoed & welvaart (en als keerzijde afgunst & jaloezie). Het is een kleur met een ontspannende en rustgevende werking. Het weerspiegelt de verbinding tussen aarde (onderste drie Chakra’s) en geest (bovenste drie Chakra’s).

Bruin symboliseert betrouwbaarheid, stabiliteit en echtheid. Het wordt geassocieerd met aarde. Net als de kleur groen is bruin een oerkleur. De kleur die het meest in de natuur voorkomt, de kleur staat voor degelijkheid, herfst en aarde. Deze kleur staat er ook voor om je te gronden, zogezegd je wortels. Bruin is de kleur van de aarde waarop de mens zijn leven vormgeeft.

Goud staat wereldwijd bekend als de kleur van rijkdom en overvloed. Het vertegenwoordigt luxe en duidt op welvaart. Het is ook een kleur die vaak geassocieerd wordt met de goddelijke en spirituele wereld. In veel culturen wordt goud geassocieerd met goden en heiligen. In oude tijden werd het beschouwd als een heilig metaal en werd het gebruikt in rituelen en ceremonies. Goud is ook belangrijk in spirituele gemeenschappen vanwege de associatie met de zon, de levenskracht en onsterfelijkheid. In veel religies en filosofieën wordt goud beschouwd als een symbool van goddelijkheid en verlichting.

In de medicijndrums die ik geboren mag laten worden zit veel: de krachten en levenservaring van het individuele dier en de familie, en ook de eigenschappen van de boom. In het handvat verwerk ik vaak een edelsteen, of een krachtsteen gemaakt om de intentie van de drummer te versterken. Ik dank dier en boom ceremonieel voor ik begin en reinig alles met Floridawater en Salie. Daarnaast zit in iedere drum mijn energie en de energie van Vajrapani, mijn geboorteboeddha. Ik reciteer zijn mantra ‘Om benza pani hung’ tijdens het bouwen en voeg die energie toe. Hierdoor helpen de drums jezelf en anderen te helen en verbeteren je karma. Ze helpen je blokkades op te ruimen zodat groei en heling plaats kunnen vinden. Omdat ik geboorte geef aan helende drums en heling komt na ‘pijn’, voeg ik dat ook toe; dat transformeert naar helende kracht. Het spannen van de drums, is als het weven van een web en de steen is als de spin. Als je die vast hebt en je laat Drum zingen, kun je je verbinden met wat jij wilt; jij zit in het web en hoeft alleen maar te ontvangen.

Ik dank de Voorouders en Spirits, Zwaan, Sita, Dancing Tree en Vajrapani.

Singing Drum

Om benza pani hung

Aho!

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

Geit, koe, wilg en groene opaal

Eindelijk geboren! Wat een extreem krachtige, vrolijke en positieve Drum! Ik voel steeds een Madeliefje en die noem ik altijd de de kleine vrolijkert, nou dit is dan de grote vrolijkert. De echo is fantastisch. Je kunt Drum laten zingen, maar Drum laat jou ook zingen. Nodigt je uit om je keelchakra te gebruiken om je met alles te verbinden, want alles is trilling. Ik heb zoveel energie gestoken in het geboorteproces dat ik een beetje ziek werd, maar nu Drum geboren was en ik Drum kon laten zingen, voelde ik me beter. Wat een medicijn! Dankbaar. Zodra je de steen beetpakt, ben je als de spin in het web; jij zit in het centrum en hoeft alleen maar te ontvangen. Deze Drum weet dat en neemt je direct mee! Het is geit op een 65cm frame van wilg, met groene opaal in koe in het centrum.

Inhoud accordeon

Geit laat je weten dat dit een tijd is om een nieuwe klim te beginnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Neem je tijd en zet je koers uit. Kijk goed naar wat er voor je is zodat je stap zeker kan zijn op je pad. Dit dier kan je ook laten weten dat het wellicht tijd is om je uit te strekken en uit te reiken naar nieuwe hoogtes. Zijn je doelen hoog genoeg? Verdien je meer? Ook kan geit je laten weten dat je mag vertrouwen dat je landt op je voeten. Vertrouwen hebben in jezelf en jouw kundigheden is een zeer krachtig hulpmiddel wat je altijd ten dienste staat.

Koe draagt zorg voor de geestelijke behoeften. Verzorgend, moeder, overvloed, gegrond, rijkdom. De vruchtbaarheidscycli van de maan; moeder en/of vaderschap, banden met vorige levens, genieten van het leven, betrouwbaarheid en grootmoedigheid. Koe leert je om met open hart te geven en te ontvangen. De koe is het oersymbool van de Grote Moeder. Tegelijk hemels en aards symbool: hemels, omdat haar horens een halve maan vormen: symbool van vruchtbaarheid; bovendien wijzen de oude Sumeriërs erop hoe de kleur van de koeienmelk lijkt op die van het maanlicht! Aards, omdat zij door haar voedende kracht lijkt op moeder aarde. Door haar kalme aanwezigheid ook symbool van rust en vrede. Zoals bekend is de koe in de wereld van het Hindoeïsme een heilig dier. Er mag haar niets in de weg gelegd worden. Ze is symbool van vruchtbaarheid en vervulling van alle vormen van honger, dus ook van alle wensen en verlangens.

De Wilg is een hele emotionele boom. Ze is heel sierlijk en hecht veel belang aan een harmonisch contact. Ze weet de schoonheid van een ander heel erg te waarderen. Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt. Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder! Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen. Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht. Chakra’s: 1e,2e,3e,5e,7e

Groene Opaal: Naast de krachten die iedere Opaalsoort bezit kent deze groene variant een wel heel bijzondere werking: het laat contact leggen met deva’s en natuurwezens. Het geeft bescherming van de geest en brengt verschillende incarnaties van dezelfde geest in contact. Adem in de steen en je bewustzijn en derde oog worden automatisch geopend. De steen geeft een zacht voedend schild waardoor natuurwezens zich veilig en beschermd voelen in het contact met ons. De mooiste meditaties en contacten zijn mogelijk met deze bijzondere edelsteen. De steen brengt rust, harmonie en liefde. Verder is het zo dat Groene Opaal ook enorm goed haar werk doet voor planten en simpelweg de gehele leefomgeving. Het nodigt goedaardige natuurwezens uit om zich in de omgeving op te houden. Planten groeien en bloeien in al hun pracht en het huis wordt een zachte, prettige omgeving. Een hulpmiddel in moeilijke tijden en een goede steen voor astrale reizen. Chakra’s: 1e, 4e en 7e

Zwart, de kleur van kracht. Zwart is een mysterieuze kleur die staat vaak voor autoriteit, soberheid en strengheid maar ook elegantie en soberheid. Zwart is een serieuze, sterke en prestigieuze kleur die ook nederigheid en soberheid uitstraalt, afhankelijk van het gebruik.

Groen is de dominerende kleur in de natuur en staat symbool voor een nieuw begin, evenwicht, gezondheid, harmonie, het leven, vruchtbaarheid, hoop, kalmte, geluk, betrouwbaarheid, bezinning, groei & ontwikkeling. Eveneens wordt groen geassocieerd met geld, voorspoed & welvaart (en als keerzijde afgunst & jaloezie). Het is een kleur met een ontspannende en rustgevende werking. Het weerspiegelt de verbinding tussen aarde (onderste drie Chakra’s) en geest (bovenste drie Chakra’s).

Geel staat voor voor wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en de geest. In de magie gebruikt men deze kleur om positieve veranderingen aan te brengen in de loopbaan en is het ook de spirituele kleur van het Boeddhisme. Geel is de kleur van het derde chakra en dat is geen verrassing, want deze wordt namelijk ook wel de zonnevlecht genoemd. De tint straalt, verlicht en versterkt en de zonnevlecht zou daarom ook het energiecentrum zijn van je lichaam.

Wit, de kleur van licht en wordt geassocieerd met licht, puurheid, goedheid, zuiverheid, de kleur van ‘perfectie’. Wit is een kleur voor bescherming, het goddelijke, het divine. Het is een kleur die geen warmte opneemt en geen warmte uitstraalt, wit is smetteloos. Zuiver wit stelt ons in staat om verbinding te maken met de ether en het goddelijke. Vaak vergeten we het geschenk van het leven, ons ‘zelf’, onze ziel, die uitdrukking geeft aan ons persoonlijk vermogen tot onvoorwaardelijke liefde. Sta jezelf toe om vandaag gelukkig te zijn, te genieten van de eenvoudige uitdrukkingen van het leven door je hart en ogen te openen voor de schoonheid om je heen.

In de medicijndrums die ik geboren mag laten worden zit veel: de krachten en levenservaring van het individuele dier en de familie, en ook de eigenschappen van de boom. In het handvat verwerk ik vaak een edelsteen, of een krachtsteen gemaakt om de intentie van de drummer te versterken. Ik dank dier en boom ceremonieel voor ik begin en reinig alles met Floridawater en Salie. Daarnaast zit in iedere drum mijn energie en de energie van Vajrapani, mijn geboorteboeddha. Ik reciteer zijn mantra ‘Om benza pani hung’ tijdens het bouwen en voeg die energie toe. Hierdoor helpen de drums jezelf en anderen te helen en verbeteren je karma. Ze helpen je blokkades op te ruimen zodat groei en heling plaats kunnen vinden. Omdat ik geboorte geef aan helende drums en heling komt na ‘pijn’, voeg ik dat ook toe; dat transformeert naar helende kracht. Het spannen van de drums, is als het weven van een web en de steen is als de spin. Als je die vast hebt en je laat Drum zingen, kun je je verbinden met wat jij wilt; jij zit in het web en hoeft alleen maar te ontvangen.

Als je een verbinding voelt met deze, of een andere Drum ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. 

Ik dank de Voorouders en Spirits, Zwaan, Sita, Dancing Tree en Vajrapani.

 

Singing Drum

Om benza pani hung

Aho!

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

De sjamanistische healingdrum en de hoeder

Die fijne Ezel. Nu op een ovale/eivormig frame van wilg, met maansteen in paard in het handvat. Een fijne ingetogen, maar krachtige sjamanistische healingdrum. Bij drums van ezel krijg ik altijd een zacht en lief gevoel. ‘Het is goed’. Drum heeft een midden tot lage toon en frequentie. Omdat de kam zo mooi is, maar vaak te smal om hem in zijn geheel op de slagkant van Drum te krijgen, heb ik m door laten lopen. Een sjamanistische healingdrum voor J EZEL F.

Huid

Ezel helpt je je last te dragen en soms nog van anderen erbij. Ezels staan voor intelligentie, nederigheid, wijsheid, zachtheid, soberheid, kracht, voorzichtigheid en volgzaamheid, geduld en eenvoud. Ze spiegelen je zachtheid en kracht en kunnen ook lekker opstandig zijn.

Frame

De Wilg is een hele emotionele boom. Ze is heel sierlijk en hecht veel belang aan een harmonisch contact. Ze weet de schoonheid van een ander heel erg te waarderen.

Inhoud accordeon

Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt.

Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder!

Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen.

Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht.

Chakra: 1e,2e,3e,5e,7e

Centrum

De naam maansteen zegt het al, deze steen heeft een sterke band met de maan en vrouwelijke energie. Net zoals de maan werkt de steen weerkaatsend, ons er aan herinnerend dat alles deel uitmaakt van een cyclus vol verandering.

Inhoud accordeon

De steen stimuleert intuïtie en vruchtbaarheid terwijl ze tegelijk een kalmerend effect op al te sterke emoties heeft.

De steen versterkt op krachtige wijze paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Maansteen is al door vele generaties en diverse volkeren gebruikt om paranormale vermogens te versterken en ontwikkelen. De steen maakt bewust van het onbewuste. Het helpt ook om dromen te herinneren en duiden terwijl ze tegelijk slapeloosheid tegen gaat.
De steen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen die in contact met hun vrouwelijke kant willen komen.

Chakra’s: 2e, 4e, 6e en 7e

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

De sjamanistische healingdrum en de hoeder

Die fijne Ezel. Nu op een ovale/eivormig frame van wilg, met maansteen in paard in het handvat. Een fijne ingetogen, maar krachtige sjamanistische healingdrum. Bij drums van ezel krijg ik altijd een zacht en lief gevoel. ‘Het is goed’. Drum heeft een midden tot lage toon en frequentie. Omdat de kam zo mooi is, maar vaak te smal om hem in zijn geheel op de slagkant van Drum te krijgen, heb ik m door laten lopen. Een sjamanistische healingdrum voor J EZEL F.

Huid

Ezel helpt je je last te dragen en soms nog van anderen erbij. Ezels staan voor intelligentie, nederigheid, wijsheid, zachtheid, soberheid, kracht, voorzichtigheid en volgzaamheid, geduld en eenvoud. Ze spiegelen je zachtheid en kracht en kunnen ook lekker opstandig zijn.

Frame

De Wilg is een hele emotionele boom. Ze is heel sierlijk en hecht veel belang aan een harmonisch contact. Ze weet de schoonheid van een ander heel erg te waarderen.

Inhoud accordeon

Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt.

Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder!

Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen.

Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht.

Chakra: 1e,2e,3e,5e,7e

Centrum

De naam maansteen zegt het al, deze steen heeft een sterke band met de maan en vrouwelijke energie. Net zoals de maan werkt de steen weerkaatsend, ons er aan herinnerend dat alles deel uitmaakt van een cyclus vol verandering.

Inhoud accordeon

De steen stimuleert intuïtie en vruchtbaarheid terwijl ze tegelijk een kalmerend effect op al te sterke emoties heeft.

De steen versterkt op krachtige wijze paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Maansteen is al door vele generaties en diverse volkeren gebruikt om paranormale vermogens te versterken en ontwikkelen. De steen maakt bewust van het onbewuste. Het helpt ook om dromen te herinneren en duiden terwijl ze tegelijk slapeloosheid tegen gaat.
De steen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen die in contact met hun vrouwelijke kant willen komen.

Chakra’s: 2e, 4e, 6e en 7e

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

De sjamanistische healingdrum en de hoeder

Nu mocht ik een mooie (reis)Drum van paard maken. De Spirit wacht op de hoeder. Op een frame van 35cm moerbei. Een fijne sjamanistische healingdrum die de klank niet snel verliest door weersomstandigheden. Klinkt hooguit wat hoger of lager. In het handvat versteend hout in geit.

Huid

Het paard symboliseert persoonlijke drive, passie en honger naar vrijheid. Van alle spirituele dieren is het er een die een sterke motivatie vertoont die iemand door het leven heen draagt. Paarden vertegenwoordigen je innerlijke kracht en drijfveer in het leven.

Frame

De Moerbei is een geweldige boom met grote voordelen voor de mensen en dieren die hem tegenkomen. De boom wordt zeer erkend vanwege de kwaliteiten die hij heeft. Gebruik de kwaliteiten van deze boom om je leven te verbeteren en ervoor te zorgen dat je alles doet wat je kunt om succes en overvloed in je leven te verwelkomen. Leer de kwaliteit van geduldig zijn in het leven en doe wat je dichter bij het waarmaken van al je dromen zal brengen. Neem stap voor stap in het leven en je zult uiteindelijk komen waar je naartoe gaat. Gebruik ook de wijsheid die je bezit om met beslissingen te komen die je leven en het leven van de mensen om je heen zullen verbeteren. De boom is het symbool van geloof, wijsheid, overvloed, groei en dood in vele culturen. Boeddha kwam onder dit type boom tot verlichting.

Inhoud accordeon

Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt.

Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder!

Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen.

Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht.

Chakra: 1e,2e,3e,5e,7e

centrum

Versteend hout is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. Daardoor hebben we altijd het gevoel op de goede plek te zijn en voelen we ons thuis. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing. Het is een steen van geduld, langzame gestage groei naar spirituele transformatie. Het helpt je herinneren niets te forceren en te vertrouwen op de flow van het leven. Ook is het een goede steen om het lichaam geleidelijk aan sterker te maken.

Inhoud accordeon

De steen stimuleert intuïtie en vruchtbaarheid terwijl ze tegelijk een kalmerend effect op al te sterke emoties heeft.

De steen versterkt op krachtige wijze paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Maansteen is al door vele generaties en diverse volkeren gebruikt om paranormale vermogens te versterken en ontwikkelen. De steen maakt bewust van het onbewuste. Het helpt ook om dromen te herinneren en duiden terwijl ze tegelijk slapeloosheid tegen gaat.
De steen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen die in contact met hun vrouwelijke kant willen komen.

Chakra’s: 2e, 4e, 6e en 7e

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

De sjamanistische healingdrum en de hoeder

Hier een kale, donker paarse geit, op een 45 cm frame van esdoorn. In het centrum amethist, ook in geit. Toen ik de huid voor het eerst zag, vormde zich direct een plaatje van de Drum die geboren moest worden. Nadat de huid, samen met de steen en het frame een tijdje energie heeft opgedaan in de yurt, kon ik daar nu aan beginnen en dit is het resultaat. Een middenfrequentie. Deze sjamanistische healingdrum lijkt niet teveel last te hebben van de weersomstandigheden.

Huid

Geit laat je weten dat dit een tijd is om een nieuwe klim te beginnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Neem je tijd en zet je koers uit. Kijk goed naar wat er voor je is, zodat je stap zeker kan zijn op je pad. Geit kan je ook laten weten dat het wellicht tijd is om je uit te strekken en uit te reiken naar nieuwe hoogtes. En kan je laten weten dat je mag vertrouwen dat je landt op je voeten. Vertrouwen hebben in jezelf en jouw kundigheden is een zeer krachtig hulpmiddel wat je altijd ten dienste staat.

Frame

De Esdoorn is een krachtige boom waarvan gezegd wordt dat haar levenskracht ons als mens kan helpen, in staat is om conflicten op te lossen. Ook rusteloosheid en stress zou verminderen in de buurt van een Esdoorn. De kwaliteit van de esdoorn heeft vooral te maken met het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde. Mensen die zich teleurgesteld voelen in andere mensen zouden wat vaker contact moeten leggen met de esdoorndryaden. De affirmatie voor de esdoorn luidt: ‘Ik waardeer jou en verheug me over jouw talenten’. Het hout van de esdoorn wordt zeer gewaardeerd. Het is licht van kleur, heeft geen jaarringen en is hard. Veel van de volksnamen voor de esdoorn zoals ‘luitenhout’ en ‘violenhout’ zijn te danken aan het feit dat het hout van de esdoorn zeer geschikt is voor het vervaardigen van muziekinstrumenten. Esdoorn symboliseert kracht, bescherming, eeuwigheid en goddelijkheid.

Inhoud accordeon

Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt.

Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder!

Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen.

Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht.

Chakra: 1e,2e,3e,5e,7e

centrum

Amethist is een van de bekendste steensoorten. De kleur paars spreekt tot de verbeelding, maar ook haar esoterische eigenschappen zijn niet mis. Zo werkt de steen reinigend en beschermend en is ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf, daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen. De steen helpt spirituele vaardigheden te openen en deze te vergroten voor diegenen die ze al hebben ontdekt. Contact maken met hogere energie doe je gemakkelijk en veilig met Amethist. De krachtige paarse steen plaatst een lichtveld om haar drager (of een ruimte) heen die beschermt, voedt en heelt. Amethist geeft inzicht in gevoelszaken en helpt om ervaringen een plek te geven. Bij trauma’s, verlies en rouw brengt de edelsteen verlichting en brengt haar drager geleidelijk naar het volgende stadium. Geeft inzicht in gedrag en keuzes die je maakt. De steen helpt hierdoor bij het erkennen van slechte gewoonten zodat ze opgelost kunnen worden. De mooi paarse steen gooit tegelijk de spirituele kanalen open en beschermt ze. Zuivert spirituele energie en zorgt dat communicatie met boven beter doorkomt. Alsof een krakende radiozender ineens helder is. Zoals eerder aangegeven vergoot dit kristal spirituele vaardigheden en laat het zien dat we spirituele wezens zijn met een aardse ervaring en niet andersom. Chakra’s: 3e, 6e en 7e

Inhoud accordeon

De steen stimuleert intuïtie en vruchtbaarheid terwijl ze tegelijk een kalmerend effect op al te sterke emoties heeft.

De steen versterkt op krachtige wijze paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Maansteen is al door vele generaties en diverse volkeren gebruikt om paranormale vermogens te versterken en ontwikkelen. De steen maakt bewust van het onbewuste. Het helpt ook om dromen te herinneren en duiden terwijl ze tegelijk slapeloosheid tegen gaat.
De steen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen die in contact met hun vrouwelijke kant willen komen.

Chakra’s: 2e, 4e, 6e en 7e

Als je een verbinding voelt met deze sjamanistische healingdrum, ben je van harte welkom in de yurt om uit te vinden of jij de hoeder bent. Neem dan even contact op.

De sjamanistische healingdrum en de hoeder

Een Ezel rond op een 40cm frame van moerbei met polychroom jaspis in paard in het centrum. Door het verschil in dikte van het haar en de huid zelf, zitten er verschillende klanken en frequenties in. Ook deze; zo zacht, zo veel kleuren, zo fijn. Een sjamanistische healingdrum voor j ezel f.

Huid

Ezel helpt je je last te dragen en soms nog van anderen erbij. Ezels staan voor intelligentie, nederigheid, wijsheid, zachtheid, soberheid, kracht, voorzichtigheid en volgzaamheid, geduld en eenvoud. Ze spiegelen je zachtheid en kracht en kunnen ook lekker opstandig zijn. Het paard symboliseert persoonlijke drive, passie en honger naar vrijheid. Van alle spirituele dieren is het er een die een sterke motivatie vertoont die iemand door het leven heen draagt. Paarden vertegenwoordigen je innerlijke kracht en drijfveer in het leven. Een typische symboliek voor het paard is een dier dat staat voor fysieke kracht, vitaliteit, maar ook voor ons psychologische of emotionele vermogen om door te gaan in het leven. Afhankelijk van wat dit dier voor jou betekent, kan het symbool staan voor je vermogen om obstakels in het leven te overwinnen en je doel na te streven, wat er ook op je pad komt.

Frame

De Moerbei is een geweldige boom met grote voordelen voor de mensen en dieren die hem tegenkomen. De boom wordt zeer erkend vanwege de kwaliteiten die hij heeft. Gebruik de kwaliteiten van deze boom om je leven te verbeteren en ervoor te zorgen dat je alles doet wat je kunt om succes en overvloed in je leven te verwelkomen. Leer de kwaliteit van geduldig zijn in het leven en doe wat je dichter bij het waarmaken van al je dromen zal brengen. Neem stap voor stap in het leven en je zult uiteindelijk komen waar je naartoe gaat. Gebruik ook de wijsheid die je bezit om met beslissingen te komen die je leven en het leven van de mensen om je heen zullen verbeteren. De boom is het symbool van geloof, wijsheid, overvloed, groei en dood in vele culturen. Boeddha kwam onder dit type boom tot verlichting.

Inhoud accordeon

Als je een goed contact met haar wilt opbouwen, probeer haar dan te charmeren, kleed je mooi aan en zorg dat je verhaal goed is. Probeer haar echter nooit in te palmen met mooie praatjes, want ze zal je direct door hebben. De Wilg is een soort moeder, een ijdele moeder, maar wel eentje waar je trots op kunt zijn. Soms kan ze een beetje lastig zijn, omdat ze aan jou dezelfde eisen stelt als die ze aan zichzelf stelt.

Ze heeft een groot inzicht in alle aspecten van het leven. Daardoor zal ze iedereen steeds verbazen met onverwachte en hele rake uitspraken. Zij doorziet je gedachten direct en dat kan je soms in verlegenheid brengen. Zij weet niet alleen wat je denkt, maar ook wat je voelt. Je kunt dus niets voor haar verbergen. De Wilg is een unieke boom, je kunt altijd naar haar toegaan. Zomaar, omdat je er zin in hebt, of als je haar toevallig tegenkomt. Wat de reden ook is, het maakt niet uit, iedere reden is goed, ze zal er altijd voor je zijn. Je zult na een ontmoeting met haar nooit treurig zijn, dat kan ook niet na een ontmoeting met je moeder!

Bij de Romeinen was te Wilg gewijd aan de Godin Juno, de vrouw van Jupiter, afbeeldingen van Juno werden vaak uit het hout van deze Wilg gesneden. In de Middeleeuwen werd de Wilg gebruikt om de kwade heksen te onderscheiden van de goede vrouwen.

Kracht, Flexibiliteit, Transformatie, Eerlijkheid, Spontaniteit, Troost, Heling, Dood en Wedergeboorte. Elementen water en aarde. Maankracht, wensen, een nieuw begin, schoonheid, geborgenheid, liefde, inzicht.

Chakra: 1e,2e,3e,5e,7e

centrum

Van polychroom Jaspis wordt gezegd dat geluk in je leven brengen en een mooie gelukkige vreugdevolle energie hebben. Ze staan bekend als "The Supreme Nurturer" omdat als je ze gebruikt, hun verzorgende vibratie een verbetering brengt in hoe je je voelt. Ze kunnen gevoelens van kinderlijke onschuld, geluk en vreugde versterken wanneer je ze gebruikt. Het is een helende steen met een sterke energie om de gezondheid van het fysieke lichaam te versterken, en helpen om negativiteit, stress en angst los te laten. Polychroom jaspis heeft een krachtige energie die resoneert met de aardekracht die uit de lagere chakra's komt. Het is sterk geassocieerd met het vuurelement, en de primaire chakra's, waar de energie resoneert tussen de basis- of wortelchakra en de aardesterchakra. Het basischakra is het laagste chakra in het fysieke lichaam en het aardechakra bevindt zich onder de voeten binnen planeet aarde. De energie van deze stenen maakt een goede verbinding met de energie van moeder Aarde en de natuur. Het verbindt je tot op het aardesterrenchakra waar het helpt aarden en brengt vervolgens de krachtige voedende energie van Moeder Aarde (Gaia) in je lichaam om genezing te brengen. Het zijn krachtige hulpmiddelen die het element vuur belichamen en kunnen worden gebruikt om je levenskracht te stimuleren. Ze verbeteren de cyclus van het leven door de beweging van energie van de aarde naar het lichaam en helpen bij het vrijkomen van negatieve energieën uit het lichaam.

Inhoud accordeon

De steen stimuleert intuïtie en vruchtbaarheid terwijl ze tegelijk een kalmerend effect op al te sterke emoties heeft.

De steen versterkt op krachtige wijze paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. Maansteen is al door vele generaties en diverse volkeren gebruikt om paranormale vermogens te versterken en ontwikkelen. De steen maakt bewust van het onbewuste. Het helpt ook om dromen te herinneren en duiden terwijl ze tegelijk slapeloosheid tegen gaat.
De steen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen die in contact met hun vrouwelijke kant willen komen.

Chakra’s: 2e, 4e, 6e en 7e

Heeft Drum je geroepen?
Plan een activiteit van Drumcirkels